Odpiramo vrata – pridite na obisk!

uredništvo Oštra

Ob peti obletnici Oštra bomo vrata centra odprli javnosti za pomoč ali nasvete pri dostopu do informacij javnega značaja, osebni spletni varnosti, podatkovnih veščinah in preiskovanju. Pred večerom pa bomo z vami tudi nazdravili.

Foto: Matej Povše

V četrtek, 30. marca, bo pet let, odkar je bil v register vpisan zavod Oštro, center za preiskovalno novinarstvo. Sklenili smo, da bomo tega dne odprli vrata javnosti.

Ste državljan ali državljanka, ki potrebuje podatke državnih organov, a ne ve, kako jih dobiti? Ste novinar ali novinarka, ki se bori s preiskovanjem zgodbe in bi vam prav prišlo, da se (povsem zaupno) posvetujete? Ste samo radovedni in vas zanima, kako delamo?

Pridite na obisk! Ekipa Oštra bo tega dne od 10. do 17. ure na voljo za pomoč in nasvete na številnih področjih, denimo o dostopu do podatkov, spletni varnosti pri delu in v osebnem življenju, o obdelavi podatkov, preiskovalnih metodah in orodjih. Tu bomo, za vas.

Dan odprtih vrat se bo ob 18. uri prelevil v neformalen javni uredniški sestanek z eno samo temo: vprašajte nas karkoli! Na kratko bomo predstavili tudi posebno petletno poročilo o delovanju Oštra, ki se že medi.

Rojstni dan bomo sklenili v sproščenem vzdušju ob kozarcu vina in skromni pogostitvi. (Tokrat ne gre za potegavščino, obljubimo!)

 

Vabljeni, torej, v četrtek, 30. marca, na Kotnikovo ulico 28 v 7. nadstropje. Na recepciji stavbe povejte, da ste namenjeni na Oštro.

 

Na rojstni dan pridite brez daril, če pa nas želite vseeno obdarovati, lahko sodelujete v kampanji za pridobivanje podpore pri delu Oštra 5ka na 5ko za novo 5letko. Z donacijo boste podprli vsem brezplačno dostopno kakovostno novinarstvo, preiskovalne zgodbe, razkrinkavanje dezinformacij v slovenskih medijih in usposabljanje bodočih novinarjev.

Vse to počnemo zato, ker brez vas ni nas.