Novinarji, kaj bi vam pomagalo pri delu?

uredništvo Oštra

Novinarji Oštra kmalu odhajajo na svetovno konferenco preiskovalnih novinarjev na Švedskem, kjer se bodo udeležili številnih predavanj in delavnic, nato pa bodo znanje delili s slovenskimi novinarji na brezplačnih delavnicah.

 

Novinarji Oštra na interni delavnici. Foto: Matej Povše

 

Ekipa Oštra se bo čez dober teden udeležila svetovne konference preiskovalnih novinarjev (Global Investigative Journalism Conference, GIJC), ki bo letos potekala v Göteborgu. Konferenca, ki se odvija le vsaki dve leti, je znana po vrhunskih predavateljih in strokovnjakih s področja novinarstva, podatkovnih metod in drugih sorodnih veščin.

Z anketo, v kateri je nabor dogodkov GIJC 2023, novinarje in druge zainteresirane pozivajo, naj označijo tiste, ki jih najbolj zanimajo, oziroma se bodo osredotočali na veščine, ki bi jim pomagale pri delu. Novinarji Oštra se bodo udeležili tistih dogodkov, ki bodo prejeli največ glasov, jeseni pa bodo o teh temah organizirali brezplačne delavnice.

Oštro se konference udeležuje s sofinanciranjem nizozemskega veleposlaništva v Ljubljani. Udeležba na GIJC, ki je edinstvena priložnost za širjenje in poglabljanje novinarskega znanja, za medijska uredništva namreč predstavlja velike stroške. Novinarji Oštra bodo poskrbeli, da se bo nekaj tega znanja vrnilo v Slovenijo in se razpršilo med njihovimi kolegi.

Anketiranje bo potekalo do nedelje, 17. septembra 2023, do polnoči.