Oštrov drugi javni uredniški sestanek

uredništvo Oštra.si

Oštro v torek, 25. maja, organizira drugi javni uredniški sestanek. Vabljeni naši člani, bralci, radovedneži, dvomljivci in naključni mimoidoči. Dobimo se ob 16. uri pri sidru v parku Zvezda v Ljubljani. Kultura dialoga je obvezna. 

Ilustracija: Jan Virant/Studio Mashoni

Temi 2. javnega uredniškega sestanka bosta odnos javnosti do problema davčnih oaz in funkcionalnost slovenskega reciklažnega sistema oziroma kolektivni odnos do smeti.

Poleg tega bodo člani uredništva Oštra na voljo za vprašanja, predloge, pobude in konstruktivne kritike dosedanjega dela, saj smo prepričani, da lahko le z dvosmerno komunikacijo z našimi »delodajalci« – bralci – skupaj gradimo skupnost, v kateri bo imelo verodostojno informiranje spet veljavo.

Javni uredniški sestanki, na katerih se novinarji srečajo z bralci, so v slovenskem medijskem prostoru še vedno novost. Mediji svojega delovanja praviloma ne predstavljajo v javnem prostoru, sploh pa ne zato, da bi se z javnostjo, ki naj bi ji služili, pogovarjali v odprtem dialogu.

Oštro je neprofiten in nepridobiten zavod, ki želi s svojimi bralci, člani in podporniki zasnovati skupnost, ki bo uredništvu pomagala uresničevati javni interes in bo hkrati tudi njegovo kritično ogledalo. Prepričani smo, da se delo novinarjev ne neha z objavo neke zgodbe. 

Javni uredniški sestanek ne bo imel nadrobno strukturiranega programa. Prilagajali ga bomo organskemu poteku dogodka, tako kot prvi javni uredniški sestanek, ki smo ga konec januarja organizirali prek spleta, a se je prav tam vseeno razvila odlična razprava.

Oštrov 2. javni uredniški sestanek bo v torek, 25. maja, ob 16. uri pri sidru v parku Zvezda v Ljubljani. Vabljeni člani našega članskega programa Bodi naš veter, bralci, radovedneži, dvomljivci in naključni mimoidoči. 

Veseli bomo vseh, ki bi z nami radi razpravljali odkrito, konstruktivno in kulturno. Izjema so kletvice, ki so kot »medmet« v razpravi dovoljene, občasno pa v trenutnih razmerah lahko tudi zaželene. Toda, poudarjamo, da je kultura dialoga obvezna. 

Ker epidemije koronavirusa še nismo zajezili, bomo upoštevali higienska in druga navodila NIJZ, pri čemer naj velja, da odgovornost do svojega zdravja in zdravja drugih prevzamemo v svoje roke predvsem s samozaščitnim vedenjem.

Vse bralce in bralke pa že zdaj vabimo, da postanejo člani našega programa Bodi naš veter ali pa nas podprejo z donacijo.