Pridite na Oštrov tretji javni uredniški sestanek!

Žana Erznožnik

Ekipa Oštra bo 29. septembra že tretjič javnosti predstavila svoje delo, se izpostavila konstruktivnim kritikam bralcev in predstavnikov javnosti. Tokrat bo skupaj z njimi kovala čim boljši načrt za preverjanje dejstev med prihajajočimi volilnimi kampanjami.

Majski javni uredniški sestanek za projekt Obljuba dela dolg, ki ga Oštro vodi s partnerjem, inštitutom Danes je nov dan. Foto: Matej Povše

Kako smo v živo preverjali verodostojnost trditev politikov pred aprilskimi državnozborskimi volitvami? Kako naj se petčlanska ekipa loti preverjanja verodostojnosti izjav kandidatov za župane v 212 občinah? So informacije o premoženju kandidatov v javnem interesu? Kaj pa premoženje političnih funkcionarjev?

O tem bomo razpravljali s podporniki, bralci in naključnimi mimoidočimi na tretjem Oštrovem javnem uredniškem sestanku. Prav tako bomo pripravljeni na odkrit pogovor in konstruktivno kritiko dosedanjega dela Oštra, saj so posveti na javnih uredniških sestankih namenjeni temu, da bi bili boljši, bolj učinkoviti in bolj relevantni za državljane.

Javni uredniški sestanki so namenjeni kultivirani in iskreni izmenjavi mnenj med novinarji in javnostjo. V slovenskem medijskem prostoru so še vedno novost. Mediji svojega delovanja navadno ne predstavljajo javnosti, sploh pa ne z namenom, da bi se s predstavniki javnosti zapletli v konstruktivno razpravo, na podlagi katere bi v delovni proces vnašali potrebne spremembe.

Z vsemi, ki si tako kot mi želijo konstruktivne razprave o prihajajočih volitvah in delu Oštra, se bomo srečali v četrtek, 29. septembra, ob 17. uri na stopnicah pred ljubljanskim magistratom. Če bo deževalo, bo dogodek potekal le streljaj stran, v dvorani bara Pritličje.